Steigerhouten badkamermeubel

Steigerhouten badkamermeubel - geen probleem met vocht?

Steigerhout geeft de badkamer een stoere en robuuste uitstraling, maar toch twijfelen veel mensen aan de duurzaamheid. In een vochtige en slecht geventileerde ruimte is de kans namelijk groot dat het steigerhout binnen de kortste keren wordt aangetast. Maar er is een mogelijkheid om dit tegen te gaan. 

Behandelen van steigerhouten meubelen met wasolie

Door uw steigerhouten badkamermeubel te behandelen met een wasolie (hardwax) voorkomt u dat het hout aangetast wordt door vocht. Wel belangrijk dat u de wasolie aanbrengt op droog en vetvrij steigerhout dat nog niet is behandeld met een vernis of iets dergelijks. Nadat u twee lagen wasolie heeft aangebracht dient het 24 uur uit te harden voordat het klaar is voor gebruik. Het steigerhout is nu bestand tegen alle niet-zuurhoudende vloeistoffen. 

 

Onderhoud van steigerhouten badkamermeubelen 

 

Wij raden aan om het meubel minimaal 1 á 2 maal per jaar in de onderhoudsolie te zetten. Hiermee beschermt u het meubel met een nieuwe slijtlaag en krijgt het weer een frisse uitstraling. De onderhoudsolie kan ook gebruikt worden voor het bijwerken van lichte beschadigingen. 

Recent opgeleverde opdrachten

 

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Relevante pagina's

badkamermeubel-van-steigerhout
badkamermeubel-van-steigerhout
press to zoom
Steigerhouten wastafelmeubel
Steigerhouten wastafelmeubel
press to zoom
Steiugerhouten badkamermeubels
Steiugerhouten badkamermeubels
press to zoom